Go de Graaf

Fotografie

Mijn interesse gaat uit naar het spel van lijnen, schaduwen, vlakken, herhaling, ritme en wat één en ander visueel te weeg brengt. Dus niet het onderwerp zelf maar het lijn- en vlakkenspel, de ritmiek en schaduwwerking zijn van belang bij de keuze van het object dat ik fotografeer. 

Door de manier waarop, en het standpunt waaruit ik een onderwerp fotografeer probeer ik het beeld dat ik voor ogen heb te verhevigen. 

De bewuste keuze voor zwart-wit afdrukken en de licht- en contrastwerking helpen mij de “beeldspanning” op te voeren. Ook de “huid” van de afdruk – de combinatie van inkt en papier – speelt een belangrijke rol. Voor de meeste van mijn foto’s geldt, dat ik ze met matte inkt op mat papier print. Ik heb een voorkeur voor de fluwelige, niet reflecterende uitstraling. Voor mij geldt, dat een matte foto de blik niet afleidt. Papier en beeld vormen een eenheid.

Daarnaast fotografeer ik ‘straatbeelden’ – vooral gevels, of fabrieksterreinen. In deze ’ totaalbeelden’ werk ik meestal in kleur. Deze foto’s hebben meer een ‘vastleggend’ doel.

Ik geef mijn foto’s  geen titel maar een nummer omdat de beeldende werking en niet het onderwerp belangrijk is.

De foto’s  worden geprint op Fine Art Paper, A-3, A3+ of A2 en soms A-4 formaat op een Epson SureColor fotoprinter met pigmentinkt.

Oplage maximaal 4 exemplaren per foto en een épreuve, aan de achterzijde ondertekend en voorzien van het oplagenummer.

De foto’s kunnen op aanvraag in groter formaat en op ander materiaal worden uitgevoerd.